A férjem legnagyobb segítségére

Az ember, ha gyereke van, nagyon sokszor előfordul, hogy hiába minden óvintézkedés, hiába próbál maximálisan odafigyelni arra, hogy ne történjen semmi baj, és ne legyen probléma, mégis csak megeshet, hogy egy óvatlan pillanatban mondjuk a céges telefonja bánja a gyerek érdeklődését. Mert hogy nem is olyan régen a férjem céges telefonjával pont ez történt. Persze fogalmunk sincs hogy hogyan, a kislányom egy óvatlan pillanatban megkaparintotta a féltve őrzött készüléket, és már repült is le a lépcsőn, az első emeletről a földre, ahol darabjaira törött.

A férjem azonnal kétségbe is esett, hiszen a telefonon tárolt adatokról, képekről, jegyzetekről és telefonszámokról nincs semmilyen mentés. Valahogy ez persze sosem az ember erőssége, de azt gondoltam, hogy legalább a céges telefonokon ez meg van oldva, hát most kiderült számomra is, hogy nincsen. Persze hihetetlen feszültek voltunk mindketten, és nem a gyerekre haragudtunk, mert nyilván nem tehet róla, minden érdekli, és mi nem figyeltünk oda kellőképpen, hanem egészen egyszerűen a szituációra.

Én azonnal fogtam magam és az ismerősi körömben elkezdtem segítség után kutatni. Elkezdtem feltérképezni, hátha valaki tud nekem olyan embert vagy csapatot mondani, aki tudna segíteni. Az adatmentés telefonról persze tudom hogy nem egyszerű feladat, és csak profik értenek hozzá, de hála a jó égnek a keresgélésem sikerrel is zárult, mert az egyik barátom ajánlotta az adroidszerviz.hu csapatát, mert neki már nyújtottak hasonló helyzetben segítséget, és ahogyan elmondta, a csapat tényleg nagyon profi, és hatalmas szakmai tapasztalattal is rendelkeznek. Fel is kerestem őket másnap és tényleg tudtak segíteni. Így pedig a férjem is megnyugodott, és kerestünk az új telefonjának egy olyan helyet, ahol a gyerek véletlen sem érheti el, na és persze megoldottuk saját megoldással a biztonsági mentést. Ha már a cég nem gondoskodik erről megfelelően.