Fiam legújabb hóbortja

Az embernek ha gyereke születik teljesen megváltozik az élete – szokták volt mondani – és hát erre az ember lánya csak mosolyog és úgy gondolja, hogy persze, még mit nem, azért biztosan nem okoz egy emberben akkora változást a szülővé válás mint mondják. Az igazság azonban az, hogy ha lehet, még nagyobb változást okoz, és erre szinte senki sincs felkészülve. Mindenki azt gondolja, hogy amikor még kicsi a gyerek nagyon nehéz a szülők dolga, és ahogy nő, úgy változik, úgy könnyebbül meg az élet, pedig én azt gondolom, hogy ez koránt sem igaz, inkább úgy lehetne mondani, hogy változik a feladatok milyensége.

Az én kisfiam, aki most már inkább kamasz, egészen kicsi gyerekként is iszonyat módon érdeklődött az elektronikai eszközök iránt, ami egyrészt nem meglepő, hiszen mi is rengeteg használjuk ezeket a férjemmel a mindennapok során, hiszen a munkánk egy részét ezeken végezzük el, másrészt viszont már két évesen úgy tudta használni az akkori telefonomat, mint még nem láttam egy gyerektől sem. Persze ebből következik, hogy iszonyatosan korán szeretett volna egy saját telefont, amit nem engedtünk neki amíg nem volt ténylegesen indokolt, most azonban már edzésekre és versenyekre jár, így azt gondoltuk, hogy ideje egy saját készülékkel meglepni.

Persze nem gondoltuk volna, hogy a kölcsönkapott telefonokra sokkal jobban vigyáz majd mint a saját készülékére, de ez történt. A mi telefonunkat soha sem törte össze, viszont a sajátját már annál inkább. Már nem tudtunk mit kitalálni, azt voltunk kénytelenek mondani neki, hogy ha még egyszer összetöri a kijelzőt és cserére szorul, akkor a xiaomi szervíz költségeit a zsebpénzéből fogja állni. Persze a xiaomiszervizshop.hu csapata a család kedvence egy ideje, és tökéletesen megjavítják mindig a telefonjainkat, de azért most már egy kicsit sok lesz a náluk eltöltött idő, hogy minden hónapban egyszer cserélni kell a fiam telefonjának kijelzőjét. Remélem hogy ez a szigorítás meghozza az eszét és elkezd figyelni a telefonjára. Ha nem, tényleg ő fogja kifizetni, met szüksége van egy fékre hogy jobban odafigyeljen és megtanulja ezeket a dolgokat.