Kétségbeesett keresgélés

Amikor az ember már bőven felnőtt korában érzi azt az érzést, amikor kamaszként mondjuk a középiskola valamelyik osztályában egy butaság vagy egy rossz lépés következtében bajba került és nem igazán találta a kiutat és megoldást, azt nem csak egyszerűen ijesztő helyzetet produkál, hanem bizony kilátástalanságot és tanácstalanságot szül. Én is kerültem már ilyen helyzetbe, és bár az ember ilyenkor kívülről nézve ne is igazán érti a felnőttet, miért pánikol, hiszen a megoldás a lába előtt hever, a szituációban rekedni mégiscsak sokkal nehezebb.

Én a legutóbb például egy konferenciára tartottam a főváros utcáink, és mondanom sem kell, hogy vidékiként nem igazán ismerem már a fővárosi kerületeket, pedig kamaszként még elég sokat voltam fenn a családi rokonságot látogatva, akkor még jóval több helyet ismertem is, a közlekedésben is jobban kiismertem magam, ám ma már ez mind a múlté. A konferenciára tartva tehát egyszer csak kicsúszott a kezemből a telefonom és teljesen darabjaira tört a kijelző. Persze még csak fel se tudtam oldani a képernyőt, nem hogy telefonálni nem tudtam, de azt sem láttam hol tartok és merre kellene haladnom, ezért a járókelőktől kértem segítséget.

Teljesen kétségbeestem, hogy mit fogok most tenni, hogy nem működik a telefonom és hogy egyáltalán senki sem ér el és én se tudok hívni senkit. Annyira összetört sajnos a kijelző, hogy láttam, hogy valaki keres, de fel sem tudtam venni a telefont. Persze elkezdtem kérdezősködni, hiszen fogalmam sem volt, hogy hol van jó xiaomi szervíz budapest területén, és hála a jó égnek az egyik résztvevő a xiaomiszervizshop.hu csapatát ajánlotta számomra. Betérve nagyon kedvesen fogadtak, és már másnap kész is volt a xiaomi kijelző csere, így az öt napos konferencia harmadik napján már a kezemben volt a tökéletesen működő telefon. Hihetetlen hálás vagyok a mai napig is ennek a kis csapatnak a gyors és profi segítségért. És most már legalább tudom, hogy ha bármi történik a telefonommal biztosan csak őket keresem fel még vidékről is, mert azt gondolom ez a kedves és lelkiismeretes, profi eredményt biztosító munka megéri a felutazást.